تهاتر ملک با مصالح ساختمانی : تهاتر (معاوضه) ملک با مصالح ساختمانی مدت هاست که میان پیمانکاران و صاحبین ملک و شرکت های ساختمانی، باب شده است. این روش از معامله مزایای بسیاری برای طرفین معامله دارد.
تهاتر ملک با مصالح ساختمانی
در ادامه این مطلب از ملک یاران، شما را با اصول تهاتر (معاوضه) ملک با تجهیزات ساختمانی و قوانین حاکم بر این معامله، آشنا می کنیم. پس ادامه مطلب را از دست ندهید.
تهاتر (معاوضه) ملک با مصالح ساختمانی با چه هدفی انجام می شود؟
در شرایط اقتصادی موجود، تهاتر (معاوضه) یک گزینه ایده آل برای افرادی ست که سرمایه کافی برای خرید مصالح ندارند. این دسته از افراد با تهاتر (معاوضه) واحدهای ساخته شده با مصالح ساختمانی، از آن ها برای ساخت و ساز استفاده می کنند. از آنجایی که در این روش معامله، دو سرمایه همچون ملک و مصالح بدون تبادل پول، جابجا می شوند، این روش معاملاتی موجب کاهش نقدینگی و کمک به شرایط اقتصادی جامعه می شود.
تهاتر (معاوضه) زمین با تجهیزات ساختمانی نه تنها در کشور ایران، بلکه در بسیاری از نقاط جهان، جا افتاده است. در این معامله پایاپای که نوعی مشارکت در ساخت تلقی می شود، مصالح ارزشمند ساختمانی با یک واحد ملکی مورد تبادل قرار می گیرد. این تبادل میان پیمانکار ساختمان و شرکت های ساختمانی و تولیدکنندگان مصالح صورت می گیرد. مشخصاً برای هر دو طرف معامله، تهاتر (معاوضه) ملک با مصالح ساختمانی مزایای بسیاری در بر دارد.
با این وجود پیمانکارانی که بودجه کافی برای خرید مصالح ساختمانی دارند، از دنبال کردن این روش معامله پرهیز می کنند. افرادی که دچار کمبود نقدینگی در صنعت ساخت و ساز شده، به طور همزمان چند پروژه در حال ساخت دارند و یا مشغول به ساخت پروژه های عظیم هستند، بیشتر به دنبال تهاتر (معاوضه) چند تن مصالح ساختمانی همچون سیمان، گچ، شیشه و … با ملک می روند.
مزایای تهاتر (معاوضه) ملک با مصالح ساختمانی
معاوضه ملک با مصالح ساختمانی، می تواند یک اقدام هوشمندانه تلقی شود. در معرفی مزایای این روش معامله، می توان به موارد زیر اشاره کرد.
- معامله تهاتر (معاوضه) اگر به شکل دقیق و اصولی صورت بگیرد، می تواند برای پیمانکارانی که دچار کمبود نقدینگی شده اند، مفید باشد.
- این روش از معامله شرایط خاص و قوانین پیچیده ای ندارد. از این رو می تواند در سریع ترین زمان ممکن، فرد را به هدف اصلی خود برساند.
- در این روش صفر تا صد معامله میان پیمانکار و تولید کننده مصالح صورت می گیرد و پای دلالان به میان نمی آید.
- این روش برای تولیدکنندگان مصالح نیز مزایای بسیاری در بر دارد. آن ها بدون نیاز به جستجو برای خرید ملک، مصالح تولید شده را با ملک های ارزشمند مبادله کرده و صاحب سرمایه می شوند.
- سرعت اجرای ساختمان بالا رفته و پیمانکار نیز از این جهت به سود خوبی می رسد.
- ریسک این معامله بسیار کم است.
معایب تهاتر (معاوضه) ملک با مصالح ساختمانی
با وجود مزایا گسترده، معامله از طریق تهاتر (معاوضه)، معایبی نیز در بر دارد. از جمله:
- پروسه قیمت گذاری بر روی ملک و مصالح ساختمانی کمی سخت است. ارزش گذاری بر روی سرمایه در خصوص ملک هایی که به طور کامل به بهره برداری نرسیده اند، چالش بیشتری ایجاد می کند.
- در اغلب مواقع این شکل از معامله زمانی صورت می گیرد که پیمانکار دچار بحران ملی شده باشد. همین مسئله او را وادار می کند تا ملک را با ارزش کمتر عرضه کند.
- عدم ثبات قیمت بر روی مصالح ساختمانی و رشد روز افزون آن از دیگر مشکلاتی ست که در مسیر تهاتر (معاوضه) ملک با مصالح ساختمانی وجود دارد.
- بسیاری از افراد تهاتر (معاوضه) ساختمانی را به جهت دور زدن پرداخت های مالیاتی انجام می دهند. ممکن است در آینده مشکلاتی از لحاظ قانونی بر سر راه آن ها قرار بگیرد.
- ممکن است وجود بحران مالی در پیمانکار، تولید کننده مصالح را به عرضه مصالح بی کیفیت وسوسه کند. در مواردی پیمانکار متوجه پایین بودن سطح کیفیت مصالح نشده و پس از استفاده از آن متوجه عیب و ایراد مصالح می شود. بروز این اتفاق، پیمانکار را از چندین جهت متضرر خواهد کرد.
- در این روش تولید کننده مصالح می بایست برای دریافت ملک، مدتی را به انتظار بنشیند. چرا که معمولاً ملک های ساخته شده و آماده بهره برداری، مورد هدف تهاتر (معاوضه) قرار می گیرند.
نکات مهم برای موفقیت در تهاتر (معاوضه) ملک با تجهیزات ساختمانی
برای تضمین موفقیت طرفین در معامله تهاتر (معاوضه)، می بایست چند شرط مهم و اساسی محقق شود. در این صورت می توان امیدوار بود تهاتر (معاوضه) جنبه های مثبت خود را به نمایش گذاشته و طرفین را از مزایای خود بهره مند سازد.
- قیمت ملک و مصالح ساختمانی می بایست از طریق کارشناسان مربوطه صورت بگیرد. حتی اگر طرفین نیز در این حوزه خبره باشند، بهتر است فرد سومی قیمت ها را تعیین کند تا در حق هیچ یک از طرفین معامله اجحاف نشود.
- برای تحویل ملک در مرحله ساخت یا پس از تکمیل آن می بایست در همان وهله اول تصمیم گیری شود. معمولاً تولیدکنندگان مصالح را با ملک های آماده معاوضه می کنند. در این صورت پیمانکار نمی تواند بدهی خود را درست در زمان تحویل مصالح دریافت کند. پس راجع به این مسئله در همان ابدای کار می بایست توافقات لازم صورت بگیرد.
- در این معامله نباید از پول نقد استفاده نمود. طرفین باید تلاش کنند تا بدهی خود را از طریق سرمایه پرداخت کنند.
- در تهاتر (معاوضه) ملک با تجهیزات ساختمانی باید جنبه های قانونی این مسئله مورد توجه قرار بگیرد. یک قرارداد رسمی میان پیمانکار و تولید کننده مصالح تدوین شود و حق و حقوق هر یک به طور شفاف مشخص شود. در غیر این صورت این معامله در آینده برای طرفین مشکلات متعددی ایجاد خواهد کرد.
- دو طرف معامله می بایست رضایت کامل از انجام تهاتر (معاوضه) داشته باشند و از سلامت عقل و بلوغ کافی برای انجام معامله برخوردار باشند.
نتیجه گیری
تهاتر (معاوضه) ملک با تجهیزات ساختمانی می تواند یک اقدام هوشمندانه در ساخت و ساز های وسیع و یا پروژه های بزرگ باشد. با تهاتر (معاوضه) تجهیزات ساختمانی با واحدهای ساخته شده، می تواند نیاز به خرید مستقیم مصالح را از بین برد. در صورتی که این معامله جنبه قانونی داشته و در یک بستر امن صورت بگیرد، برای طرفین، مزایای بسیاری در بر خواهد داشت.
جهت هرگونه تهاتر ملک و خودرو با ملکیاران تماس بگیرید.