مراحل سند زدن در مشارکت در ساخت چیست؟

مراحل سند زدن در مشارکت در ساخت چیست؟

مراحل سند زدن در مشارکت در ساخت چیست؟

در توافقنامه مشارکت در ساخت، چند مرحله برای واگذاری سند ملک به سازنده وجود دارد؟ آیا منطقی است که در آغاز قرارداد، سهم سازنده از ملک را منتقل کنید؟ آیا امکان این وجود دارد که سند در پایان قرارداد به نام سازنده ثبت شود؟ اگر بخواهید سند ملک را به صورت تدریجی به سازنده واگذار کنید، این مراحل چه خواهند بود؟ با گروه ساختمانی ملکیاران همراه شوید تا مراحل مربوط به ثبت سند در پروژه‌های مشارکت در ساخت را بررسی کنید.

برای سند زدن در قرارداد مشارکت در ساخت چه روش‌هایی وجود دارد؟

برای انتقال مالکیت سند به نام سازنده در قرارداد مشارکت در ساخت، سه گزینه در اختیار دارید که شامل موارد زیر می‌شود:

۱. انتقال سند در مراحل ابتدایی قرارداد
۲. انتقال سند در پایان قرارداد
۳. انتقال سند بر اساس سهم هر طرف

نظر شما در مورد کدام یک از این روش‌ها به عنوان بهترین گزینه برای توافق با سازنده چیست؟

روش اول

خطرناک‌ترین شیوه برای شما به‌عنوان صاحب ملک در یک قرارداد، این است که در آغاز توافق و قبل از آنکه سازنده حتی یک قدم برای ساخت بنا بردارد، سند ملک را به نام او منتقل کنید.

با این کار، قبل از اینکه سازنده به انجام تعهداتش در قرارداد بپردازد، او را صاحب قسمتی از ملک خود می‌سازید. این عمل در مراحل اولیه قرارداد به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود.

روش دوم

آیا اختصاص سهم سازنده به نام او در پایان قرارداد و پس از اتمام کار ساخت و ساز، یک رویکرد مناسب محسوب می‌شود؟ بی‌تردید این گزینه برای شما به عنوان مالک جذاب است، مشروط بر اینکه بتوانید در این باره با سازنده به توافق برسید. همان‌طور که روش نخست برای شما دارای ریسک بالایی است، این شیوه نیز برای سازنده خطرات خاص خود را دارد.

مطالب مرتبط: مشارکت در ساخت

روش سوم

روش نهایی روشی است که برای هر دو طرف، یعنی مالک و سازنده، مناسب به نظر می‌رسد. در این روش، سند ملک بر اساس نسبت سهم‌ها منتقل می‌شود. به این ترتیب، با توجه به فعالیت‌هایی که سازنده در طول دوره قرارداد انجام می‌دهد، بخشی از سهم او از ملک را به نامش ثبت می‌کنید.

برای مثال، پس از دریافت مجوزهای ساخت و ساز، یک قسمت از سهم سازنده به نام او منتقل می‌شود. سپس، پس از اتمام مرحله گودبرداری، بخش دیگری از سهم او ثبت می‌گردد و این روند ادامه دارد تا در هر مرحله با توجه به میزان کارهای انجام شده توسط سازنده، سهم مربوطه به او واگذار شود.

حالا این سوال مطرح می‌شود که روند مراحل ثبت سند در همکاری برای ساخت و ساز به چه صورت است، وقتی که سند بر اساس نسبت سهم‌ها منتقل می‌شود؟ در ادامه به این پرسش پاسخ خواهیم داد.

مراحل سند زدن در مشارکت در ساخت

مراحل سند زدن در مشارکت در ساخت چیست؟
مراحل سند زدن در مشارکت در ساخت چیست؟

در خصوص تعداد مراحل مربوط به انتقال سند، ضروری است که با طرف سازنده به توافق برسید. یکی از روش‌های معمول برای این کار، یک فرآیند سه مرحله‌ای است که بر اساس میزان سهم صاحب کار تعریف می‌شود. در این شیوه، پس از انجام سه مرحله کلیدی در ساخت، به نسبت فعالیت‌های سازنده، درصدی از سهم او به وی منتقل می‌شود.

مطالب مرتبط: انقضای مدت قرارداد مشارکت در ساخت چقدر است؟

مراحل این فرآیند شامل موارد زیر است:

1. انتقال سند پس از اخذ مجوزهای لازم برای ساخت
2. انتقال سند پس از اتمام مراحل سفت‌کاری
3. انتقال سند پس از تحویل ساختمان نوساز

چنانچه به نظر شما این تعداد مراحل کافی نیست، می‌توانید تعداد مراحل را افزایش داده و جزئیات بیشتری را در فرآیند انتقال سند لحاظ کنید. می‌توانید با سازنده در مورد «مراحل انتقال سند در مشارکت در ساخت» در هشت مرحله زیر به توافق برسید:

1. انتقال سند پس از دریافت پروانه ساخت، دریافت کمک هزینه بلاعوض و تخریب ملک قدیمی
2. انتقال سند پس از اجرای فونداسیون و ساخت اسکلت پروژه
3. انتقال سند پس از تکمیل سقف‌های پروژه
4. انتقال سند پس از آماده شدن نیمی از طبقات ساختمان (به عنوان مثال، 5 طبقه از یک آپارتمان 10 طبقه)
5. انتقال سند پس از تکمیل نیمه دیگر طبقات
6. انتقال سند پس از پایان سفت‌کاری پروژه
7. انتقال سند پس از تحویل ساختمان آماده
8. انتقال سند پس از دریافت گواهی پایان کار

تایید مراحل سند زدن در مشارکت در ساخت توسط چه کسی انجام می‌شود؟

اکنون این پرسش مطرح می‌شود که تأیید هر مرحله از چه کسی باید دریافت شود و برای انجام تعهدات سازنده در هر مرحله و تصمیم‌گیری درباره انتقال سند به کدام مرجع باید مراجعه کرد؟

انتخاب یک داور یا ناظر که به هر دو طرف، یعنی مالک و سازنده، اعتماد داشته باشد، می‌تواند به‌عنوان راهکاری برای تأیید موفقیت‌آمیز هر مرحله از پروژه‌های ساختمانی مورد استفاده قرار گیرد.

پس از اتمام هر مرحله ساخت که به انتقال سند منجر می‌شود، سازنده موظف است گزارشی مکتوب از پیشرفت کار به مالک ارائه دهد. شما به‌عنوان مالک باید پس از بررسی گزارش و تأیید آن توسط داور قرارداد، درصد مشخصی از سهم سازنده را به نام وی سند بزنید.

یکی از مشکلاتی که ممکن است در حین اجرای قرارداد مشارکت در ساخت پیش آید، عدم ارائه گزارش مکتوب پیشرفت پروژه از سوی سازنده به مالک است. در این صورت، مالک بدون اطلاع از پیشرفت مراحل ساخت، نمی‌تواند درصد سهم سازنده را به نام او مستند کند.

مطالب مرتبط:شرایط مشارکت در ساخت چیست؟

بنابراین، هنگام تنظیم قرارداد، به این نکات توجه داشته باشید و حق خود را برای آگاهی کامل از جزئیات مراحل مختلف در متن قرارداد لحاظ کنید.

سخن آخر

روش‌های متعددی برای ثبت مالکیت در قراردادهای مشارکت در ساخت وجود دارد. یکی از این روش‌ها که می‌تواند به ایجاد توافق و رضایت برای مالک و سازنده کمک کند، انتقال سند بر اساس سهم هر یک از طرفین است. در این شیوه، تعداد مراحل ثبت مالکیت به توافق میان شما و سازنده بستگی دارد.

اگر در خصوص امضای قرارداد مشارکت در ساخت سؤالاتی دارید، می‌توانید از مشاوران گروه ساختمانی ملکیاران کمک بگیرید. ملکیاران با سابقه درخشان در اجرای پروژه‌های عمرانی، انواع قراردادهای مشارکت در ساخت واحدهای آپارتمانی، پیش‌فروش آپارتمان، سرمایه‌گذاری در حوزه ساخت، مدیریت پیمان و همچنین قراردادهای بازسازی و مرمت را تنظیم کرده و در تحقق اهداف شما در زمینه ساختمان‌سازی یاری می‌رسانند.

مطالب مرتبط:شرایط مشارکت در ساخت چیست؟

پیوستن به گفتگو

مقایسه املاک

مقایسه